onsdag 16 januari 2013

Vaniljhjärtan

Efter ett besök på Ullared idag är jag nöjd med dagens inköp, hittade bland annat två stycken lampor till finrum&kök!Längtar tills de kommer på plats...O vilken vacker men kall vinterdag vi har haft idag;)

Visar ett recept såhär på kvällskvisten på vaniljhjärtan som jag bakade förra veckan, underbart goda med hembakade dessutom perfekta att frysa in!

Vaniljhjärtan
17-18 st
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1 äggula
200 g margarin


Vaniljkräm
1,5 dl mellangrädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker 


Garnering: Florsocker 

Pensla 17-18 hjärtformar väl med margarin, så det blir en tjockare yta. Blanda samman mjölsorterna med socker. Tillsätt äggula och matfett, arbeta samman till en smidig deg gärna i en matberedare. Svep in degen i plastfolie och låt ligga i kyl i ca 1 timme. Blanda samtliga ingredienser, utom vaniljsockret till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans sjuda under omrörning tills krämen är tjock, låt kallna. Rör ner vaniljsocker i den kalla krämen och smaka av. Kavla ut degen ganska tjockt och klä formarna med drygt hälften av den. Fördela vaniljkrämen i formarna och täck de med deglock.Tryck till kanterna och ställ formarna på en bakplåt och nedre delen av ugnen ca 15 min. Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de är varma. Sikta över florsocker när de ska serveras. Hoppas det smakar:)

Jag serverade de på ett vackert fat från Rörstrand.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...