fredag 26 september 2014

Vita polkarutor

Sköna fredag, välkommen kära du!!Vad passar inte bättre än att bjuda på ett riktigt gott recept som kan bakas inför fredagsmyset?? Som ni vet så älskar jag att baka och särskilt att testa nya recept varje gång, det är så roligt. Och dessutom så får man ju smaka nya godsaker varenda gång och lär sig nya grejer på vägen. Denna gången fick det bli Vita polkarutor från tidningen Hembakat, vårt fredagsfika på jobbet är räddat!Nu dags att ta tag i de nya snittblommorna, skön fredag fina läsare!!
 
Vita polkarutor
15-30 st
 
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Vit chokladkräm
150 g vit choklad
150 g smör,rumsvarmt¨
3 dl florsocker
 
Garnering
1 påse polkagrisar(140 g)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret, låt det svalna något och blanda det med mjölken. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsockret i äggsmeten. Blanda i smörblandningen och rör om ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca. 25x35 cm, och vik upp kanterna. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 min eller tills kakan känns färdig, låt sedan svalna.
 
Chokladkräm
Smält chokladen över vattenbad. Vispa smöret och florsockert fluffligt. Vispa ner chokladen lite i taget i smörblandningen. Bred den vita chokladkrämen över den svalnande kakan. Krossa polkagrisarna i mixer eller mortel. Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund, skär sedan i rutor. Lycka till!
 
 
 
 
Här serverades de på ett fint silverfat som jag fyndade på loppis i helgen.



Riktiga mumsbitar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...