måndag 11 maj 2015

Amerikansk cookie med choklad och kola

Haft en helt underbar helg, tillsammans med familj och vänner. I lördags firade vi min systers sambo som fyllt 30 och så himla trevligt vi hade. Igår bara en skön mysdag tillsammans med familjen, följt av en ridtur och lite trädgårdsarbete. Hoppas ni med haft en härlig helg!! Igår bakade jag en riktigt god kaka som alla enades som att det var en ny favorit, amerikansk cookiecake!! Det tycker jag ni måste testa för den var verkligen sååå god och enkel dessutom.Dags att ta tag i dagen med jobb och ikväll en tur på Fablo i skogen, kvällsturer är helt underbart nu på vår/sommaren...Kram på er!!


Amerikansk cookie med choklad och kola
12-14 bitar

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl



Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker


 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...