onsdag 8 oktober 2014

Äppelmuffins med smultopp






Heej onsdag och solsken!! Igår var det riktigt höstrusk hemma och pållarna stå inne inatt och mysa i sitt nya stall istället. Men idag är det riktigt härligt väder med solsken och lite varmare. Och jag kan knappt fatta att det är Oktober månad, jissus vad tiden rusar iväg! Men här njuts det för fullt av höstens vackra dagar.... 

Nu är det verkligen äppeltider och hemma frossar vi i äpplen i både inredning,mat och bak. Så vackra och goda är de minsann! Passade på att baka goda äppelmuffins med  smuldegstopping ovanpå muffins lyx deluxe...

Äppelmuffins med smultopp

12 st
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
2 äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk kanel

Topping
75 g smör
2 dl havregryn
3 msk kokos
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Fyllning
Sätt ugnen på 175 grader.Skala, kärna och klyfta äpplena. Stek  i smör med socker och kanel, låt svalna. Smält smöret, vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och sikta därefter ner blandningen i smeten. Fördela smeten i formar, gärna i muffinsplåt. Lägg de stekta äppelklyftorna ovanpå.

Topping
 Arbeta ihop smör, havregryn, kokos, mjöl och socker till en smuldeg. Strö över muffinsen och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Varför inte baka de idag och har lite lyxfika såhär en onsdag??






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...