fredag 25 april 2014

Easter Cupcakes

Underbara soliga fredag, bättre start på denna helg kan det knappast bli! Det är så otroligt vackert ute i naturen nu och man försöker njuta till fullo av allt runtomkring! Björkarna har börjat slå ut ordentligt och man vill vistas så mycket som möjligt utomhus. Ja enligt mig den finaste tiden på året...

I påskas bjöds det på ljuvliga cupcakes, bakat ur Leilas bok " Hello Cupcakes". En nötig muffins med chokladfrosting på och ett sött fågelbo ovanpå. Så passande till påsken, eller hur??Underbar fredag till er alla, kramar!!


Easter Cupcakes
12 st

2st ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g hasselnötter
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Nutellafrosting

1 dl Nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe

 Fågelbo

400 g mandelmassa
36 små chokladägg

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i kvarn.Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.Rör i mjölken.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
 
Topping
 
Rör Nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Tillsätt kaffe och vispa fluffigt. Bred frostingen över kakorna. Pressa mandelmassa genom en vitlökspress.Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Hoppas det ska smaka!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...