onsdag 11 februari 2015

Daimpaj


Idag får vi en stor leverans med snittblommor till butiken, massa fina sorter till Alla Hjärtans dag! Så snitta blommor för fullt är det som gäller, bara sådär 600 stycken rosor. Ja det gäller att ladda upp inför helgen:)Ha en trevlig lill-lördag!
 
I helgen var familjen på middag hos oss, till efterrätt gjorde jag en daimpaj. Receptet är ifrån Jennys Matblogg, har helt fastnat för hennes goda recept. Var gott med den syrliga citrongrädden till...
 
Daimpaj
3  dl vetemjöl
125  gram rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
 
Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1  dl  ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
 
1 krm salt
 
Garnering
2 stycken hackade dubbeldajm
Serveras med citron grädde.

 Ställ ugnen på 150 grader.Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker,vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass.  Citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal, också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...