söndag 22 december 2013

Saffransbiscotti

Fjärde advent idag och snart är vi framme vid den stora dagen,självaste julafton. Ja här hemma har det sista fixats och det doftar gott i huset av ny griljerad julskinka. De sista klapparna har slagits in och här hemma har vi det julmysigt. Men tänk vad lite snö på marken hade gjort att julstämningen var på topp!! Imorgon ska vi fira lilljulafton med sambons familj, men först blir det jobb innan lite julledigt:)Njut nu ordentligt den sista dagen innan jul, hoppas ni får en underbar lilljulafton!!!<3

Idag bjuder jag på ett recept på Leilas goda Saffransbiscotti, ett måste till julen enligt mig....

Leilas saffransbiscotti
ca.35 st
  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ekologiska ägg
  • Skal av 2 ekologiska apelsiner
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  •  2 dl skalad pistagemandel

  • Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Riktigt goda&enkla att göra!


Serverades på Ib Laursens porslinskärbräda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...