Nu vill hundarna röra lite på sig så blir promenad och passa på att plocka lite granris som ska pryda trappan....Ha en underbar onsdag!!
Antal portioner:8st
200g rumstempererat smör1dl strösocker200g mörk choklad (64–70 % kakao)4st ägg4st äggulor1dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker i en bunke.
3. Hacka och smält chokladen i mikro eller i vattenbad och rör sedan ner den i bunken.
4. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke.
5. Blanda ner det i chokladsmeten.
6. Vänd i mjölet.
7. Smöra 8 formar à 1 ½ dl och lägg gärna en rundel bakplåtspapper i botten.
8. Häll i smeten.
9. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Fondanterna ska vara rinniga i mitten.
10. Ta ut och låt svalna i 1 minut.
11. Skär loss kanterna och vänd upp på assietter.
12. Servera direkt med hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.
| Första gången jag gjorde Chokladfondanter, det viktiga är att hålla koll på de i ugnen. Jag hade mina inne lite för länge men man lär sig av sina misstag! |
| Chokladfondant som serverades med vanilj/choklad glass och hallon, så mumsigt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar