fredag 27 juni 2014

Rabarbersmulpaj med ingefära

Välkommen sköna fredag!! Denna veckan har minsann gått riktigt fort och nu närmar vi oss helgen, den kommer bestå av jobb,utgång och söndag fix i sovrummet. Idag ska färgen köpas till pärlsponten och tapeten får vi nog fundera lite till på. Beslutsångest helt enkelt! Men så roligt att man har kommit igång, tror att det kommer blir så fint där inne. Lovar att visa er bilder därifrån. Idag står bröllop på schemat och ljuvliga David Austin rosor ska får pryda så fint!!Ljuvlig fredag till er allihopa, så glad att ni kikar in här hos mig!!
 
Bjuder på ett recept från Jennie Benjaminssons bok Kalasgott, riktigt mumsig paj... 
 
Rabarbersmulpaj med Ingefära
 
150 g kallt smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 dl råsocker
1 nypa salt
2 msk vatten

Fyllning
500 g rabarber, ca 6-8 stjälkar
5 cm färsk ingefära
1 st vaniljstång
1,5 dl socker
1 st liten citron,finrivet skal

 
Smuldeg
Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
Fyllning
Tvätta och skär rabarbern i mindre bitar.

Skala och finriv ingefäran.Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.Blanda rabarber, ingefära, vaniljfrön, socker och citronskal i en smord pajform.Fördela smuldegen över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera gärna rabarberpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.


 
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...