måndag 29 februari 2016

Snickerskladdkaka

Måndag morgon och jag lägger en riktigt fin helg bakom mig. Jag har njutit i det fina vädret med Millie och pållarna. Takpanelen är färdig och vi ska nu börja på att sätta upp det samt tapetsera. Ja nu händer det grejer i rummet! Äntligen tar jag mig i kragen och bjuder på ett riktigt gott recept på Snickerskladdkaka. Ha en finfin måndag raringar!

Ljuvligt god och går utmärkt att frysa...

Snickerskladdkaka från Jennys Matblogg
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping:
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde1 näve salta jordnötter


Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering
Serveras sedan med lättvispad grädde.





Romantiskt dekorerad till Alla Hjärtans Dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...