onsdag 21 oktober 2015

Äppelkaka i långpanna

Då var vi redan i mitten av veckan tycker tiden susar förbi snabbt. Det absolut sämsta med hösten är när vi nu ska vrida om klockan till vintertid. Är inte mycket dagsljus man hinner få om man jobbar i veckorna. Men man får göra det bästa av situationen och passa på att njuta och pyssla mer inomhus. Nu är det dags för oss att dra igång badrumsrenoveringen, ska bli skönt att äntligen komma igång ordentligt!!Ha en trevlig dag!
 
I dessa skördetider bjuder jag på ett gott recept på en äppelkaka. Blir så goda smaker när man har farinsocker och havregryn i. Receptet är ifrån Allt om mat tidningen...
Äppelkaka i långpanna
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2-3 syrliga äpplen
Kanel
Socker
Pärlsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund.
Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra. Stek äppelskivorna tillsammans med socker och kanel försiktigt i en stekpanna, så att de mjuknar lite.

Vispa ägg, strösocker/ farinsocker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör/havregrynsmassan. Häll (smeten blir tjock) i en liten bakpappersklädd långpanna ca.34x25 cm. Tryck ner äppelskivorna så tätt som du vill ha dom. Strö nu pärlsocker över alltsammans och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 200 graders värme. 
Låt kakan svalna innan du att skär rutorna.
Lycka till och hoppas det ska smaka!


Visst blir det läckert att dekorera med blomster på kakfatet. Fatet kommer ifrån Miljögården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...