Idag bjuder jag er på ett recept från Leila Lindholm, med somriga smaker som lime&hallon...
6 st ägg
450 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl ljust muskovadosocker
skal av 4 limes
7.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
450 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl ljust muskovadosocker
skal av 4 limes
7.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl färska hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, muskovadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner det rivna limeskalet och ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd ner det sedan i smeten. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna med kant. Fyll med smet. Tryck ner hallonen i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i lagom stora rutor.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, muskovadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner det rivna limeskalet och ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd ner det sedan i smeten. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna med kant. Fyll med smet. Tryck ner hallonen i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i lagom stora rutor.
Oh, det låter gott! Vackra svenska sommarbilder i ditt förra inlägg! Får lite "hemlängtan"! Fast Wales är också vackert, men inga sjöar, vilket jag saknar.
SvaraRaderaJa det är en kaka med riktigt somriga smaker, testa vettja! Ja kan tänka mig att Wales är riktigt fint:)
SvaraRadera