Vilken grå och ruggig tisdag vi har fått, vad passar inte bättre än att baka något riktigt juligt&gott?? Med tända ljus och ljuv julmusik i huset så sprider sig en mysig julstämning hos mig!! Denna goda kakan bjöds det på till adventsfikat tillsammans med vispad grädde och kesella äppel&kanel som jag absolut kan rekommendera att smaka!! Detta receptet är ifrån den fina boken, Smultrongården...Ha en finfin tisdag och hoppas ni njuter av allt inför julen:)
Ingredienser
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran
1 dl mandelmassa
2 1/2dl mjöl
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
3 ägg
Sätt ugnen på 200 g. Smöra och bröa en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran . Blanda ihop den rivna mandelmassan med de torra ingredienserna tillsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Servera kakan kall med vispad grädde.
Serverades på ett fint fat från Ib Laursen. |
Jag valde att använda kokos som ströbröd och tog även i lite i smeten, otroligt gott! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar