Idag bjuder jag på ett recept på Leilas goda Saffransbiscotti, ett måste till julen enligt mig....
Leilas saffransbiscotti
ca.35 st
- 100 g smör
- 1 g saffran
- 2 ekologiska ägg
- Skal av 2 ekologiska apelsiner
- 1 1/2 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl skalad pistagemandel
- Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Riktigt goda&enkla att göra! |
Serverades på Ib Laursens porslinskärbräda. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar