Vad jag har längtat efter julens smaker, saffran är en utav favoriterna. Så helt ljuvliga saffranscupcakes bakades det i helgen, lätta och baka och otroligt goda. Kanske blir årets lussefika till adventsmyset...Ha en underbar tisdag!
Saffranscupcakes
12 st
- 3 ekologiska ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 0,5 g (1 påse) apotekets saffran
- 1 dl vispgrädde
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Frosting
60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Philadelphia ost
- Skal av 1 lime
- Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Smält smöret tillsammans med saffran och låt koka upp. Häll i vispgrädde och blanda med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd försiktigt ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Lime frosting:Rör smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. Smaksätt med rivet limeskal.Bred eller spritsa ut frostingen på avsvalnade cupcakes.
|
Såhär söta blev mina cupcakes, jag dekorerade med en pepparkaka. |
|
Formarna är ifrån Lagerhaus. |
|
Jag rev ner mandelmassa i smeten också och så saftiga&goda de blev! Mumma:)
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar