söndag 8 september 2013

Knäckig äppelkaka



En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner! Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med. Hoppas att ni har haft en trevlig helg och njutit av vårt vackra väder!! Roligt att så många följer mig på bloggen, varmt tack!
 
Va längesen jag bjöd på ett recept här. denna kakan bakade jag till sambons kalas. En god&enkel kaka. Och nu i äppeltider kan det ju inte passa bättre...
 
 Knäckig äppelkaka
8-10 bitar
Ingredienser:
1 ägg
1,5 dl socker
50 g smör,smält
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2-3 st äpplen

Garnering:
mald kanel
socker
ljus sirap
50 g mandelflarn

Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg och socker poröst. Tillsätt
smör,vatten,bakpulver,vaniljsocker och mjöl, vispa ihop allt till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24cm/dm. Skala och skär äppel i tunna klyftor, blanda de med kanel och socker. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i ett fint mönster. Ringla över lite sirap och strö över mandelflarnen. Grädda kakan nederst i ugnen 35-40 min, servera med vaniljsås.Hoppas det ska smaka!!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...