Syndig nougattårta
400g hasselnötsmassa
1 ägg
3 äggvitor
1 ägg
3 äggvitor
0,5dl kakao
Fyllning
5dl vispgrädde
5dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
3 äggulor
3 äggulor
Dekorering
100g nougat
Färska jordgubbar
Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24cm i diameter. Vispa ihop hassenötsmassa,ägg,uppvispade äggvitor och kakao. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 min, kakan får gärna vara lite kladdig.
100g nougat
Färska jordgubbar
Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24cm i diameter. Vispa ihop hassenötsmassa,ägg,uppvispade äggvitor och kakao. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 min, kakan får gärna vara lite kladdig.
Fyllning
Vispa grädden, hacka chokladen grovt och smält den. Låt stå och svalna en stund.Rör sedan ner en äggula i taget i chokladen, mixa gärna med stavmixer. Vänd ner grädden, lite i taget. Häll smeten över kakan i formen och täck över låt stå i frysen i minst 4 timmar.Ta ut tårtan 30 min innan servering, dekorera med hyvlad nougat och färska jordgubbar. Hoppas det ska smaka!
Vispa grädden, hacka chokladen grovt och smält den. Låt stå och svalna en stund.Rör sedan ner en äggula i taget i chokladen, mixa gärna med stavmixer. Vänd ner grädden, lite i taget. Häll smeten över kakan i formen och täck över låt stå i frysen i minst 4 timmar.Ta ut tårtan 30 min innan servering, dekorera med hyvlad nougat och färska jordgubbar. Hoppas det ska smaka!
En sommartårta, perfekt att ta upp ur frysen vid fikat. |
Jag som är så svag för choklad,blev förtjust i denna tårtan... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar