torsdag 9 maj 2013

Chokladtårta med tryffel

Möblerna har några drag med penseln kvar sen så börjar de blir färdiga. Perfekt väder att vara ute och måla i torkar dessutom snabbt! Men dröjer nog inte så länge tills jag har hittat nya möbler att fixa till:) Lite jordgubbsplantor och tomater ska snart får komma ner i trädgården, så härligt att kunna gå och plocka direkt från landet....Hoppas ni har haft en skön dag ute i vårt vackra väder!!

Ett tips på en god tårta såhär inför helgen....


Chokladtårta med tryffel

15 bitar
Ingredienser
  • 150 g Svenskt Smör från Arla
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
Tryffel
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk Svenskt Smör från Arla
  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 dl rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.

Ett recept till alla chokladälskare...


Istället för pinjenötter tog jag hasselnötter och mandel.

Serverade med grädde&jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...