Ett tips på en god tårta såhär inför helgen....
Chokladtårta med tryffel
15 bitar
Ingredienser
- 150 g Svenskt Smör från Arla
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Tryffel
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 msk Svenskt Smör från Arla
- 200 g mörk choklad
- 0,5 dl rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme för servering. Skär i smala bitar.
Ett recept till alla chokladälskare... |
Istället för pinjenötter tog jag hasselnötter och mandel. |
Serverade med grädde&jordgubbar. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar