Bjuder idag på ett recept på cupcakes, även denna gången från Leila Lindbloms bok Hello Cupcakes. Jag fastnade för dessa muffinsen när jag fick se bilder på de, dessutom var de väldigt goda:)
Hi hat cupcakes
12 st
12 st
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad gärna 70 procent
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad gärna 70 procent
Maräng
6 äggvitor
8,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Saft av en citron
6 äggvitor
8,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Saft av en citron
Chokladtopping
350 g mörk choklad gärna 70 procent
3 msk matolja
350 g mörk choklad gärna 70 procent
3 msk matolja
Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad, blanda sedan ner den i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min, låt svalna.
Maräng
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, rör först till sockret smält, vispa sedan till en fluffig maräng tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått ca. 65 grader. Ta bort bunken från vattenbad och vispa med elvisp till den svalnat helt. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på kakorna. Låt de stå och stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, rör först till sockret smält, vispa sedan till en fluffig maräng tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått ca. 65 grader. Ta bort bunken från vattenbad och vispa med elvisp till den svalnat helt. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på kakorna. Låt de stå och stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.
Chokladtopping
Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med matoljan. Häll chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut kakorna från kylen och doppa varje marängtopp i choklad, pensla på mer choklad där det saknas något. Stort lycka till:)
Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med matoljan. Häll chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut kakorna från kylen och doppa varje marängtopp i choklad, pensla på mer choklad där det saknas något. Stort lycka till:)
Såhär läckra blev mina cupcakes... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar