Har varit på träning genom powerboxen idag så nu är jag lagom trött, men beger mig upp mot stan snart. Där en trevlig utgång med tjejkompisarna väntar:) Underbar lördag på er..
Underbar nötkaka
Ca 10 bitar
100 g smör
1 1/2 dl gräddfil
150 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
150 g hasselnötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
Garnering
3/4 dl vispgrädde
150 g Nutella
hasselnötter
3/4 dl vispgrädde
150 g Nutella
hasselnötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-liters sockerkaksform med hål i mitten.
2. Smält smöret. Tillsätt gräddfilen.
3. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.
7. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2-liters sockerkaksform med hål i mitten.
2. Smält smöret. Tillsätt gräddfilen.
3. Mal nötterna fint i en mandelkvarn. Blanda dem med mjöl och bakpulver.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med smörblandningen i äggsmeten.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna.
7. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt Nutellan och rör om till en jämn smet. Låt svalna och tjockna något innan du brer glasyren på kakan. Hacka några hasselnötter och strö över. Låt stelna.
Lycka till med bakningen och njut av resultatet:)
tackar för receptet, skall provas..kanske redan idag!
SvaraRaderaVarsågod va så lite så:) det tycker jag absolut att du ska!!
Radera