Trevlig helg!
Äppelrutor
Ca 20 st
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk, 3 procent
4 msk smält smör
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk, 3 procent
4 msk smält smör
Fyllning
1/2 dl strösocker
2 msk mald kanel
6 äpplen
1/2 dl strösocker
2 msk mald kanel
6 äpplen
Garnering
pärlsocker
pärlsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål och rör i sockret. Blanda ner mjölk och smör. Rör samman mjölblandningen med äggsmeten.
3. Blanda socker och kanel i en påse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i påsen och skaka om.
4. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vill du ha högre bitar väljer du en mindre långpanna, 25 x 35 cm. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Strö över pärlsocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad. Det tar längre tid om du har en mindre långpanna. Skär kakan i rutor och servera dem med vaniljsås eller som de är.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål och rör i sockret. Blanda ner mjölk och smör. Rör samman mjölblandningen med äggsmeten.
3. Blanda socker och kanel i en påse. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i påsen och skaka om.
4. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vill du ha högre bitar väljer du en mindre långpanna, 25 x 35 cm. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Strö över pärlsocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Känn med sticka så att kakan är färdiggräddad. Det tar längre tid om du har en mindre långpanna. Skär kakan i rutor och servera dem med vaniljsås eller som de är.
LYCKA TILL:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar