Imorgon blir det jobb,jag har plockat massor fina nypon,äpplen och kastanjer så kransar ska det bindas! Efter jobbet blir det inspirationskväll genom Euroflorist, alltid lika roligt med nya idéer. Tack för ni kikar in här:)
Chokladtårta Snickers
2 bottnar
6st ägg
6dl strösocker
300g smör
150g mörk choklad 70%
4dl vetemjöl
3tsk bakpulver
4msk kakao
1krm salt
0.5dl ströbröd
Peanutbutter cream
3dl jordnötssmör¨
4dl cream cheese'
2dl florsocker
2dl vispgrädde
Mörk chokladkolasås
100g mörk choklad 70%
1dl vispgrädde
1dl ljus sirap
25g smör
Ljus chokladfrosting
100g mörk choklad 70%
125g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35dl vispgrädde
1msk glykossirap eller vit sirap
175g smör, rumstempererat
6st ägg
6dl strösocker
300g smör
150g mörk choklad 70%
4dl vetemjöl
3tsk bakpulver
4msk kakao
1krm salt
0.5dl ströbröd
Peanutbutter cream
3dl jordnötssmör¨
4dl cream cheese'
2dl florsocker
2dl vispgrädde
Mörk chokladkolasås
100g mörk choklad 70%
1dl vispgrädde
1dl ljus sirap
25g smör
Ljus chokladfrosting
100g mörk choklad 70%
125g mjölkchoklad, tex Marabou
1.35dl vispgrädde
1msk glykossirap eller vit sirap
175g smör, rumstempererat
Kakform
Tårtbotten är bakad i en springform (18 cm). Om man endast har en vanlig (24 cm) form hemma kan man baka kakan lite kortare tid i ugnen. Tårtan blir lite lägre men god och fin ändå!
Tårtbotten är bakad i en springform (18 cm). Om man endast har en vanlig (24 cm) form hemma kan man baka kakan lite kortare tid i ugnen. Tårtan blir lite lägre men god och fin ändå!
Botten
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
Smält smör i en kastrull.Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad.
Rör på svag värme tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.
Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
Smörj två kakformar med löstagbar kant (18 cm).Strö ströbröd i formarna och häll i smeten.
Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakorna är klar. De ska bli fasta men ändå fortfarande lite kladdiga.Låt svalna och ställ i kylen över natten. Kakorna är lättare att dela när de är fasta och kalla.
Peanutbutter cream
Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev.
Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev.
Vispa grädden och vänd in i smeten.
Bred krämen på mellan tårtbottnarna.
Chokladkolasås
Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull.
Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull.
Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.
Låt svalna.
Ljus chokladfrosting
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och sirap i en kastrull.
Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter.
Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalna.
Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.
Smeten ska bli helt slät.
Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna.
Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl ca 30 minuter.
Tag ut och häll över chokladkolasåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar