fredag 20 februari 2015

Blåbärscupcakes





Kikar in som allra hastigast såhär på fredagsmorgonen, ville bara önskar er alla en skön dag! Underbart med fredag och helg eller hur??  Och hur härligt är det  inte med doften av vår ute,fågelkvitter och takdropp?? Så glad blir man, snart tittar de första lökväxterna upp också!!För mig är det jobb som gäller, dags att ta tag i dagens leverans! Fredagskramar Lovisa

En smak av sommar får man av dessa blåbärscupcakes, så saftiga och goda. Dessutom enkla att göra och går fint att frysa ner. Perfekt att baka till fredagsmyset...

Blåbärscupcakes
ca.14-18st


75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg

2 dl socker
1,5 dl mjölk
100 g vit choklad,grovt hackad

ca. 1,5 dl färska eller frysta blåbär

Frosting
ca. 1 dl färska eller frysta blåbär
0,75 dl florsocker
300 g Philadelphiaost
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär och vit choklad. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 min.

Frosting
Mixa blåbären fint med stavmixer. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr med elvisp.Spritsa eller klicka på glasyren på de avsvalnade muffisen. Hoppas det ska smaka!!


Söta formar från Lagerhaus, perfekta till cupcakes.
Underbar blandning med syrliga blåbär och vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...