Måndag och vi går nu in i den riktiga vintermånaden December. Och vad passade inte bättre än med ett vackert frostigt vinterlandskap i morse. En kylig och frisk luft och glittrande natur gör att julstämningen blir ännu mera mysig!! Inne är julen framplockad och doften av ljuva hyacinter blandar sig med kanel. Denna tiden är ju så underbar, här njuts det i fulla drag både på jobb&hemma!!Tusen tack för att ni följer mig, och jag vill välkomna alla nya läsare hit! Hoppas ni ska finna härlig inspiration och goda recept!!Kramar
Bjuder idag på ett juligt recept med god smak av ingefära. Så enkelt att göra och passar helt perfekt in till en varm kopp med glögg. Mycket recept kommer komma upp nu i denna jultid på allt gott inför julen...
Ginger Flapjacks
50 bitar
Botten
125g smör
2 dl ljust muscvadosocker
2 dl ljust muscvadosocker
2 msk sirap
5 dl havregryn
1 dl kokos
Glasyr
150 g smör
3 dl florsocker
4 msk sirap
2-3 msk riven färsk ingefära
Garnering
1 dl kokos
Sätt ugnen på 200 grader,lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca. 24 cm i diameter.Smält smör, socker och sirap i en kastrull, blanda ner havregryn och kokos.Häll upp smeten i formen och fördela jämt, grädda mitt i ugnen i 12-15 min. Låt kakan svalna 20 min innan glasyren hälls på och gör glasyren under tiden.Smält smör, florsocker,sirap och ingefära i en kastrull och värm försiktigt under omrörning.Låt glasyren svalna lite innan den hälls över kakan.Till garnering ska kokosen rostas i en het och torr stekpanna.Häll glasyren över kakan och strö på kokosen,låt den svalna i formen . Skär sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar