Kikar in en liten snabbis bara för att önska er alla en trevlig tisdag!!Idag bjuder jag er på ett recept med riktigt somriga smaker. Perfekt att göra i förväg och frysa in, eller varför inte till midsommarafton. En blandning av smaker som rabarber,jordgubbar,fläder och vanilj. Helt klart något jag tycker ni ska testa, receptet kommer från tidningen Buffé och jag serverade goda havreflan till!Tack för att just du läser min blogg!!
Rabarberparfait med flädergranité
400 g rabarber
1 vaniljstång
4 dl socker
1 msk färdigpressad citronjuice
6 äggulor
6 dl vispgrädde
Färska jordgubbar till garnering
1 vaniljstång
4 dl socker
1 msk färdigpressad citronjuice
6 äggulor
6 dl vispgrädde
Färska jordgubbar till garnering
Flädergranité2 dl koncentrerad flädersaft
1 dl vatten
1 msk färdigpressad citronjuice
1 dl vatten
1 msk färdigpressad citronjuice
Börja med parfaiten. Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna.
Lägg rabarber, vaniljstång, frön och hälften av sockret i en kastrull. Låt koka på medelhög värme till en fast kompott, ca 15 minuter. Rör om då och då. Ta från värmen och lyft upp vaniljstången. Tillsätt citronjuicen. Låt svalna.
Klä insidan av en avlång form, ca 1 1⁄2 liter, med plastfolie.
Vispa äggulorna med resten av sockret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fast.
Blanda försiktigt ner kompotten i äggsmeten. Rör sedan ner grädden.
Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 8 timmar.
Flädergranité
Blanda flädersaft med vatten och citronjuice. Häll i en frystålig plastlåda med lock och frys minst 8 timmar före servering.
Jag serverade parfait på en fin silverbricka, med viburnum |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar