Choklad&Jordnötskakor
3,5 dl havregryn
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
125 g smör,rumstempererat
2 dl socker
0,5 dl jordnötssmör
1 ägg
2 dl salta jordnötter
2,5 dl hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader,Blanda havregryn,majsstärkelse,bakpulver och bikarbonat i en bunke.Vispa samman smör,socker och jordnötssmör.Tillsätt ägget och vispa i några minuter så det blir vitt och fluffigt.Häll i de torra ingredienserna och blanda om., när kakdegen nästan gått ihop tillsätt jordnötter och choklad. Blanda väl.Fördela ca 1 msk per kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper.Grädda kakorna i 12-15 min.
De serverades på ett kakfat från Gerbera. |
En söt kaktång från loppis... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar