onsdag 19 mars 2014

Bärsemifreddo

Kikar in såhär på kvällskvisten, hemkommen från stallet och värmer mig nu framför brasan med Millie. Huua är kalla vindar ute, hoppas vårvärmen kommer för att stanna....Kramar

Idag får ni det utlovade receptet, nämligen Leilas Bärsemifreddo. Har ni aldrig smakat Semifreddo så tycker jag verkligen att ni borde göra det, är så gott och enkelt att göra!! Jag hade hallon&jordgubbar i min och serverade med hemmagjord kolasås,färska bär och hackad choklad. 

Bärsemifreddo

Ingredienser:
4 ägg (ekologiska=godast)
1dl strösocker
1 färsk vaniljstång eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver
4dl vispgrädde
Bärlagen:
3/4dl vatten
1 1/2 dl strösocker
8 dl blandade bär

Gör så här:
Koka upp vatten och strösocker i en kastrull,ta av kastrullen från värmen och rörner bären.Låt dem ligga och dra tills lagen svalnat helt.Separera äggulorna från vitorna(utan att det kommer någon äggula i vitorna).Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad vaniljstång eller vaniljpulver vitt och poröst i en bunke.Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr och ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.Sila bort sockerlagen och blanda ner bären i smeten.Häll glassmeten i en plastlåda och frys den i 4 timmar så att den är halvfryst.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...