Igår hade vi en trevlig kväll med vänner på middag, bjuder på receptet på efterrätten...
Southern chocolate pie
Ca 12 bitar
Pajdeg
125 g smör,smält
3 dl vetemjöl
3 msk farinsocker
1 krm bakpulver
1 nypa salt
Chokladfyllning
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
1 nypa salt
3 ägg
Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk riven choklad
Sätt ugnen på 160 grader, blanda alla ingredienser till en slät pajdeg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter och förgrädda den mitt i ugnen i ca 20 min till den har fått en gyllenebrun färg.
Chokladfyllningen
Koka upp grädden och grovhacka chokladen under tiden. Slå den varma grädden över chokladen och vispa tills smeten är slät. Blanda i resterande ingredienser och häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 min. Fyllningen ska vara lite lös. Låt pajen svalna i kylskåpet över natten. Servera den med lättvispad grädde och riven choklad.
En paj som gästerna blev förtjusta i och det blev jag med! |
Topping blev grädde,riven choklad,jordgubbar och borstnejlikor till dekoration. |
Här skymtar ni den nya möbeln som har fått sin plats, mer bilder kommer... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar