Visar ett recept såhär på kvällskvisten på vaniljhjärtan som jag bakade förra veckan, underbart goda med hembakade dessutom perfekta att frysa in!
Vaniljhjärtan
17-18 st
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1 äggula
200 g margarin
Vaniljkräm
1,5 dl mellangrädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Garnering: Florsocker
Pensla 17-18 hjärtformar väl med margarin, så det blir en tjockare yta. Blanda samman mjölsorterna med socker. Tillsätt äggula och matfett, arbeta samman till en smidig deg gärna i en matberedare. Svep in degen i plastfolie och låt ligga i kyl i ca 1 timme. Blanda samtliga ingredienser, utom vaniljsockret till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans sjuda under omrörning tills krämen är tjock, låt kallna. Rör ner vaniljsocker i den kalla krämen och smaka av. Kavla ut degen ganska tjockt och klä formarna med drygt hälften av den. Fördela vaniljkrämen i formarna och täck de med deglock.Tryck till kanterna och ställ formarna på en bakplåt och nedre delen av ugnen ca 15 min. Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de är varma. Sikta över florsocker när de ska serveras. Hoppas det smakar:)
Jag serverade de på ett vackert fat från Rörstrand. |
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar