Delar såklart med mig av receptet:
Läckra saffransrutor
24 st
25 g jäst
50 g smör
2,5 dl mjölk
1,5 dl kesella
1 paket saffran
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 dl socker
ca 8 dl vetemjöl
Topping
75 g rumsvarmt smör
150 g riven mandelmassa
1 dl mandelspån
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca trettiosju grader. Häll mjölkblandningen över jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna, arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i en halvtimme. Te upp degen och platta ut till en rektangel óch lägg på en mindre ungsplåt. Topping: Blanda smör, mandelmassa och bred ut på kakan, strö över mandelspån. Låt jäsa en halvtimme under bakduk, sätt ugnen på 225 grader. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 min, låt svalna och skär i rutor.
Toppingen är riktigt god och gör kakan saftig. |
Detta är definitivt en lussekaka jag tänker baka fler gånger, lycka till:) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar