fredag 29 november 2013

Årets adventsljusstake

Godmorgon härliga fredag, känns lite extra mysigt just inför denna adventshelg, eller vad säger ni?? Nu är även min ljusstake redo att tändas och den pryder bordet så fint, så nu längtar man till söndag!! Nu vidare mot jobbet och fortsätta med förberedelserna inför morgondagen...En riktigt underbar fredag hoppas jag ni får<3

En enkel ljusstake gjord i en trälåda.


Pyntad med mjuken,mossa,kanel, taklökar,trästjärna från Madleys och vackra band!

Hyacinter i vackra koppar från Greengate


torsdag 28 november 2013

Inför advent

Ja på jobbet är det verkligen julpyntning för fullt, i helgen är det nämligen julskyltning! Så butiken är fylld med massa ljuvliga blommor&vacker inredning. Och vad vi njuter bland dofterna av kanel&hyacinterna!! Julmyset fortsätter sedan hemma om kvällarna med julmusik och pepparkakor däremellan...Kramar till er!

Idag får ni en liten titt bland alla vackra julblommor...

Vita julstjärnor<3

Julstjärnor på stam är så pampiga!



Massor av läckra kransar, här med mjuken...

tisdag 26 november 2013

På svensk mark igen

Här hemma har raggsockarna och den stickade tröjan åkt på efter en vecka med sol&värme så behövdes det! Vi har haft en otroligt härlig resa med mycket promenad längs stranden, god mat och dryck, sol&bad. Att resa i november var premiär för mig men definitivt något jag gör om, så skönt att komma ifrån höst/vintern hemma och framförallt mörkret!! Nu är jag mer laddad än någonsin att börjar julstöket såväl på jobbet som hemma...

En ljuvlig hyacintdoft sprider sig i huset och var ett härligt välkomnande när man kom hem...

En hjärtkrans klädd i mjuken&kryptomeria, enkelt men så vackert...


Någon visst när den första hyacinten slår ut...





söndag 24 november 2013

Älskade sol!

Här trivs vi toppen men snart dags för hemresa, härligt o träffa sina nära&kära igen. vi har haft det helt underbart här på fuertventura,ikväll ska vi kika runt i jandia bland butikerna! Det man kommer sakna är den älskade solen och värmen!Snart redo för att komma tillbaka till vardagen och julbestyren. ... Hoppas ni alla ha en fin söndag! 

lördag 23 november 2013

Charmig hylla..

Hoppas att ni alla har en fantastisk helg vad ni än ska hitta på!!En fin hylla har kommit upp på jobbet, vi föll för den på Formex mässan. Den är ifrån Miljögården som har så vackra ting och i skylten passade den perfekt!! Åven enhelt en ny dofttvål har kommit in och den luktar himmelsk, vanilj&svarta vinbär....Nu är jag uppe i över 30000 besökare på bloggen och jag är så otroligt glad&stolt!! Utan er ingen blogg, hoppas ni ska fortsätta inspireras.Tusen tack<3


Tvålar&burkar från Miljögården.


Vackra kuddfodral...





fredag 22 november 2013

Njuter till fullo...

Ja här på semestern är det njutning på hög nivå, har vistats på den vackra stranden les esmeralda idag! Ikväll ska vi åka iväg till jandia och testa äkta spansk tapas! Ja här klagar vi absolut inte, utan hade lätt kunnat stanna ett tag till! Men  kan erkänna att det ska bli mysigt att komma hem och börja julinspirationen!! För här har man inga julkänslor precis;) Ha en underbar fredag fina ni!! Idag vackra bilder från ön...

torsdag 21 november 2013

Adventskransar

Älskar att hitta riktigt bra inspiration och drömma mig bort hur man skulle vilja planera och fixa. Dröjer inte länge tills adventsljustaken ska göras och man ska mysa med glögg&pepparkakor framför brasan....Novemberkramar till er, tack för att ni kikar in hos mig!!

Så idag inspriation från tidningen Isabellas som jag fullkomligt älskar!!

Alla är charmiga på sitt sätt, men denna föll mig mest i smaken så himla fin!!





Bilderna är hämtade HÄR!

tisdag 19 november 2013

Saffranscupcakes

Vad jag har längtat efter julens smaker, saffran är en utav favoriterna. Så helt ljuvliga saffranscupcakes bakades det i helgen, lätta och baka och otroligt goda. Kanske blir årets lussefika till adventsmyset...Ha en underbar tisdag!


Saffranscupcakes
12 st


  • 3 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0,5 g (1 påse) apotekets saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

  • Frosting
    60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphia ost
  • Skal av 1 lime

  • Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.Smält smöret tillsammans med saffran och låt koka upp. Häll i vispgrädde och blanda med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd försiktigt ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Lime frosting:Rör smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. Smaksätt med rivet limeskal.Bred eller spritsa ut frostingen på avsvalnade cupcakes.


Såhär söta blev mina cupcakes, jag dekorerade med en pepparkaka.

Formarna är ifrån Lagerhaus.

Jag rev ner mandelmassa i smeten också och så saftiga&goda de blev! Mumma:)



söndag 17 november 2013

Jul på Lilla Hjärtat!

Heej fina ni, hoppas ni har haft en härlig helg, idag har vi minsann fått njuta av ett riktigt vackert novemberväder. Så glad man blir när solen kikar fram!!

 Ikväll har det blivit födelsdagsfirande/fars dag så har ätit gott och haft en mysig kväll med familjen. Om några timmar beger vi oss mot flygplatsen så dags att sova nu....Behöver jag säga mer än att det ska bli underbart att åka iväg??:) Och när jag kommer hem är jag mer laddad än någonsin inför julen!!

Det kommer lite inlägg här på bloggen ändå så håll koll!! På Lilla Hjärtat har julens ting börjat komma fram och en riktig myskänsla börja infinna sig... Kramar

Favoritlådorna fyllda med hyacinter,ljus och ljustakar.



Lägg till bildtext

Julens härliga dofter sprider sig i butiken...


lördag 16 november 2013

Nejlikorstrutar

Härliga lördag med blåsten som har hittat hit till Småland!!Har ni med friska vindar hos er??Men snart drar vi mot varmare breddgrader, där vi hoppas på solsken, ljummet i havet& vackra blommor att strosa runt bland....Ja det ska bli så otroligt skönt att åka iväg, men tror däremot inte riktigt att jag har fattat att vi åker imorgon natt för resväskan är inte ens färdigpackad!!

Ikväll blir det fest med ett härligt gäng med vänner så bekymret med packningen tar vi imon:) Önskar er alla en ljuvlig lördag!!

Dessa fina nejlikorstrutar gjordes på jobbet idag, Lördagsgodis i mina ögon...


Nejlikor,ros, vaxblommor som är inlindade med mossa&mjuken.





Hur söta som helst!!



Rosen Memory lane är bedårande vacker...

Perfekt gå bort bukett!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...