torsdag 28 februari 2013

Kikar in...

Såhär på kvällskvisten med en torsdagskram till er alla! Jag hoppas ni har haft en härlig dag i vårt strålande väder, det ger oss härliga vårkänslor. Fåglarna kvittrar, droppar från taken och solen lyser så vackert....underbart! Jag blir så glad när solen kikar fram, ger sån energi:) Kan inte bli bättre med fredag imorgon, helgen närmar sig med stormsteg....<3

Denna hortensia pryder tårtfatet i hallen...



Hortensia är en så vacker blomma, och det finns i massor fina färger!

tisdag 26 februari 2013

Härliga vårlökar

Hej på er hoppas ni har det bra såhär på tisdagskvällen! Själv är jag lite trött, sprang en runda efter jobbet med broddar då såklart, var så härligt väder så passade på. Men så skön känsla efteråt...

Tänkte hänga upp mina gardiner som jag sytt nu i dagarna och ska blir kul och se resultatet. Nu har jag två stycken till gamla lakan som jag ska sy till hissgardiner, roligt när man väl ta tag i det! Så håll utkik efter bilder, lovar att ni ska få bilder på det nya matbordet nu i dagarna med! Ett stort leende på läpparna varje dag jag kikar in och ser att så många följer mig:) Stort tack<3

Njuter för fullt av dessa våriga lökar inomhus...



Mina första krokusar inne är något speciellt....


Underbar papegojtulpaner som doftar så gott!


måndag 25 februari 2013

Vilken sötnos!

Satt precis och kikade lite på gamla bilder och det är alltid lika roligt och minnas tillbaka på härliga tider: Man får också inse att tiden går så himla fort och att man får verkligen får försöka ta till vara på den. Hittade massa fina bilder på när Alice var valp och man får ju inte nog av den sötnosen, är glad att jag har fotat som en galning på Millie nu:) Önskar alla en fortsatt härlig vecka, extra glad blir man när solen kikade fram idag!

Så idag lite bilder på Alice som fyller 5 i år....




Söt som socker....


söndag 24 februari 2013

Lycka

Har varit på loppis idag och det fanns mycket fint som jag hittade. Till min  stora lycka hittade jag två stycken pinnstolar till köket, så är två kvar sen har jag köksmöblemanget färdigt. Fina glas fick också följa med mig hem....Lovar att visa er sen! Jag har haft en toppen helg och solen sken ju på oss lite igår så himla härligt! Ha en fin start på den nya veckan:)

Våriga planteringar visar jag från butiken...

Nu framåt våren är man sugen på mera färg och vad passar inte bättre än pastellfärger!





Härliga krukor..

lördag 23 februari 2013

Leilas hi hat cupcakes

Hoppas ni har en fin lördag och att den fortsätter så, ikväll ska vi iväg på festligheter ska bli trevligt! Imorgon blir det en runda till Östregård loppis ska leta stolar, lär inte komma hem tomhänt:) Fin lördag på er alla som tittar in här!

Bjuder idag på ett recept på cupcakes, även denna gången från Leila Lindbloms bok Hello Cupcakes. Jag fastnade för dessa muffinsen när jag fick se bilder på de, dessutom var de väldigt goda:)

Hi hat cupcakes
12 st
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad gärna 70 procent
Maräng
6 äggvitor
8,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Saft av en citron
Chokladtopping
350 g mörk choklad gärna 70 procent
3  msk matolja 

Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad, blanda sedan ner den i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min, låt svalna. 

Maräng
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, rör först till sockret smält, vispa sedan till en fluffig maräng tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått ca. 65 grader. Ta bort bunken från vattenbad och vispa med elvisp till den svalnat helt. Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på kakorna. Låt de stå och stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.
Chokladtopping
Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med matoljan. Häll chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut kakorna från kylen och doppa varje marängtopp i choklad, pensla på mer choklad där det saknas något. Stort lycka till:)

Såhär läckra blev mina cupcakes...



fredag 22 februari 2013

En hjärtlig fredagshälsning

Tittar in och vill bara önska er alla en underbar helg, vi hoppas på att vädret visar sig från sin bästa sida:) Fredagar är så härliga, man vet att man har helgen framför sig och det får man njuta av....Kramar 

Gillar ni mitt inredda rum på Jotex, så får ni gärna rösta HÄR:)

Söta dekorationer vi gjorde till alla hjärtans dag....



Kalanchoe är vackert att använda som snittblomma och hållbar.

torsdag 21 februari 2013

En fin bok...

Hejsan finisar! Hoppas ni har haft en fin dag, min har varit bra den har bestått av jobb bland massa goa barn och en skogstur med pållen:) Som alla säkert har förstått så älskar jag att baka, i alla hjärtans dag present fick jag en fin bakbok av mamma. En som jag har tittat på några gånger men har inte blivit av att jag köpt den, så blev riktigt glad för den! 

Då va det fredag imorgon, då blir det fika och fredagsmys....Kram

Så vacker att bara kolla i, inspirerande bilder:)

Kommer bli en hel del bakning ur denna boken framöver....


Tänk vad mycket blommor kan piffa upp det...

Kan verkligen rekommendera denna boken till er som gillar att baka, lite gott&blandat !

Brukar ni med ha fredagsfika?:)

onsdag 20 februari 2013

Kalanchoe paris lime

Kommer precis hem från en promenad med Millie, hon hade fullt med energi idag! Det såg så himla härligt ut att springa och busa i snön...Ja hon är verkligen vårt charmtroll, jag älskar att ha  djur omkring mig de ger så mycket kärlek:)Nu ska jag vidare och ta in mina kära hästar, sen vidare mot träningen...Tack för att just DU tittar in här<3

Håll utkik efter bilder på mitt nya köksbord, idag bjuder jag på lite bilder från jobbet....

Kranstillverkning


Gjorde kransar med limonium,eucalyptus och ginst, material som håller sig fina när de torkat. 

Så fin är denna kalanchoe paris lime!

Ser ut som små rosor...





tisdag 19 februari 2013

Ljuvliga vårbuketter

Jag tycker det är så inspirerande och avkopplande att sitta och bläddra i inredningstidningar med en kopp te...Ja det är mysigt och man får drömma sig bort och planera sin inredning:) En tidning som har börjat köpa är Isabellas, mycket lantlig inredning och trädgård faller mig precis i smaken...Önskar er en mysig kväll!

Lite ljuvliga vårblommor därifrån, njut av allt det vackra!

Bildkälla

Viburnum och pärlhyacinter är som gjorda för varandra...



Härliga färger
 

måndag 18 februari 2013

Hopp

Ser ut som det inte är slut på vintern än på ett tag, ute så snöar det för fullt och är väl inte precis vad jag önskade i väderväg. Just nu längtar jag till snödropparna börjar blomma, känns härligt att fåglarna har börjat kvittra det är vårkänslor:) Det finns hopp om att vi är på väg mot våren, för inomhus njuter jag av syrenkvistar som blommar....

Ha en finfin vecka nu;)

Härliga blommor att välkomnas av i hallen.

Mina glasburkar fyndade på loppis är verkligen ett lyckat köp...


Vi har en väldigt liten hall, precis när man kommer in så är svårt att få plats med allt där!



söndag 17 februari 2013

Romantisk dukning

Heej fina läsare, hoppas att ni har haft en härlig söndag. Denna helgen har gått så fort, så är det när man har roligt! Den har bestått av ridning, umgåtts med vänner, varit ute och gått och idag sytt gardiner mer får ni veta när de är färdiga. Min alla hjärtans dag present till sambon var hemmalagade tre rätters, så ikväll har vi ätit gott så är mätta och belåtna nu:) 

Bjuder idag på bilder från kvällens dukning...

En romantisk dukning i rosa nyanser....

Underläggen är nyinköpta på Ikea, likaså duken och skålarna.

Nejlikornas kronblad är vackra att använda som dekoration.

Söta hjärtskålar fyllda med kalanchoe....


Ljus är något som förbrukas mycket av här hemma kan jag säga:) Alltid mysigt med tända ljus....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...